Rottweiler reu Henkie

Henkie

Afbeelding 1 van 7

Met heel veel verdriet is de nu 12 maanden oude gecastreerde Rottweiler reu Henkie aangemeld bij onze stichting voor hulp bij de herplaatsing.
Heel soms kan ondanks alle inspanningen, tijd en energie die je in je lieve viervoeter steekt toch net niet voldoende zijn om samen tot die ultieme band te komen, en dan is er niks eerlijker dan elkaar aan te kijken en te zeggen, we geven om elkaar maar de definitieve klik blijft uit.

Henkie wordt omschreven als een zeer enthousiaste, sterk lompe gecastreerde puber van 12 maanden oud.
Hij heeft een lieve uitstraling, een heel goed sociaal fijn karakter, soms kan die ook een sul wezen, en soms zit die in zijn eigen (speel) wereld, maar er zit zeker een eigenwijze kop op.
Hij is ontzettend graag buiten in de tuin waar die graag mag spelen met ballen, stokken, blaadjes van de bomen, touw en dingen die veel geluid maken om vervolgens over de grond te duwen.
Hij heeft een goede inborst maar ook een tomeloze energie, daarnaast is Henkie een goede waker.

Als je met Henkie buiten loopt dien je stevig in je schoenen te staan, aan de riem wilt die graag op andere honden afspringen omdat het voor hem een groot feestje is, maar eigenaren schrikken soms van hem, en daarbij nog wel eens zijn manieren wel eens vergeet.
Los van de lijn is die na zijn castratie heel sociaal geworden naar andere honden.

Met Henkie is er een puppy cursus gedaan en als vervolg o.a privé lessen dit omdat Henkie het leuk vindt om tegen mensen op te springen en daarnaast is hij te sterk aan de riem voor de baasjes.
Henkie wordt verder omschreven als een blij ei, hij kan prima een aantal uurtjes alleen wezen, slaapt hierbij los in de woonkamer, en kiest zelf waar die wilt slapen in de bench of op de bank.

Henkie is tevens op gegroeid met 3 katten, hier gaat hij goed mee om, wel wil die heel graag spelen met ze, maar de katten zelf zien dit niet zo zitten.
Kinderen is Henkie totaal niet gewend, naast zijn uitermate lompe gedrag, zal die ook het speelgoed van kinderen gaan toe eigenen en dit gaan bewaken, hierbij kunnen er dan risico situaties ontstaan.
De nieuwe eigenaren dienen overigens met dit gedrag positief aan de slag te gaan.

Heeft Henkie dan helemaal geen rugzak, jazeker wel en dat is zijn onstuimige gedrag, en niet willen afgeven van gevonden voorwerpen of als die iets echt toe eigent.
Henk is gebaat bij duidelijk kaders en begrenzing omdat hij graag de randjes opzoekt, bij iemand die hem uitdaging kan geven en daarnaast kan werken aan energie vermindering.

Henkie verblijft in Voorthuizen

Wat wordt er voor Henkie gezocht:

 • Mensen die stevig in de schoenen staat.
 • Huis met tuin, want vooral dat laatste is echt belangrijk voor Henkie omdat hij heel graag buiten mag spelen en op een balkon gaat dat niet lukken.
 • Geen kinderen jonger dan 16 jaar.
 • Katten geen bezwaar.
 • Plaatsing samen met een teef is mogelijk indien er een klik is.


 • Wij trainen de honden volgens positieve trainingsmethoden en verwachten dit ook van een nieuwe eigenaar.

  Niet alleen de aanschaf van een Rottweiler kost geld, bedenk goed dat voor een hond van deze grootte u per maand ongeveer 100 a 150 euro aan voeding kwijt bent.
  Daarnaast dient u rekening te houden met het betalen van hondenbelasting, de hoogte hiervan verschilt per gemeente.

  Tot slot houdt rekening met dierenarts kosten zoals vaccinatie, ontwormen, behandeling tegen vlooien etc, ook hiervoor bent u
  ongeveer 150 euro per jaar aan kwijt.

  Wij werken ALTIJD met een digitale vragenlijst, telefonische
  screening en huisbezoeken.

  Laat u hond verzekeren tegen onverwachte hoge dierenarts kosten, ongevallen etc, er zijn diverse hondenverzekeringen hiervoor af te sluiten, verdiep u goed in de voorwaarden wat wel of niet verzekerd wordt.
  Desgewenst kunnen wij u hierover adviseren.

  Het LICG heeft een Rottweiler bijsluiter gemaakt, wij moeten u hier op attent maken, wij adviseren u de bijsluiter door te lezen.
  Door de link of de foto te klikken wordt de PDF file in een nieuw venster geopend.
  U heeft een PDF reader nodig om het te kunnen lezen.

  Rottweiler_bijsluiter

  Let op: per 1 november 2021 gelden er nieuwe regels omtrent de chip, Europees paspoort en nieuwe eigenaar, leest u daarvoor de informatie via deze link goed.

  Henkie wordt geplaatst onder onder “plaatsingsovereenkomst” van onze stichting.

  Een selectie en een intake maken onderdeel uit van zijn herplaatsingsprocedure, lees deze a.u.b. goed door.

  Voor Henk bent u de stichting een herplaats bedrag verschuldigd, deze bedraagt 235 euro.

  Gegevens worden pas verstrekt na de intake en het verplicht
  invullen van het aanvraagformulier
  Houdt u er rekening mee dat de herplaatsingsprocedure uit
  meerdere kennismakingen bestaat en dat zijn eigenaren
  mee beslissen in zijn plaatsing.

  Voor meer informatie neem contact met ons op,
  of vul meteen het aanvraag formulier

  Wij doen niet aan telefonische verkoop, het invullen van het adoptie formulier is een eis voor het starten van de herplaatsprocedure.
  Voor aanvullende informatie mag u natuurlijk altijd bellen,
  zie hiervoor onze contact gegevens.