zaterdag, juli 20, 2024

Arnt Haanappel – Kynologisch instructeur

Arnt Haanappel – Kynologisch instructeur VIP

Een aantal rode draden loopt door mijn leven en een hele belangrijke daarvan is mijn passie voor honden. Een passie die alsmaar groeit naarmate ik ouder word, ik iedere dag bezig ben met honden en steeds weer meer ontdek en leer. Al van jongs af aan ben ik omringd door honden en altijd was ik wel in de weer met een of meerdere honden.

Deze passie heeft mij geleid naar het niet alleen succesvol afronden van de opleiding kynologisch instructeur, maar ook naar het volgen van de opleiding tot kynologisch gedragstherapeut. Uiteraard volg ik regelmatig bij- en nascholing. Bovendien heb ik begin 2023, samen met twee andere instructeurs, als eerste in Nederland de nieuw opgezette specialisatie kynologisch instructeur VIP (Veiligheid, Interventie en Preventie) afgerond, een instructeur gespecialiseerd in preventie en begeleiding van eigenaren met honden met een verhoogd risico op bijtincidenten en die een vraagbaak kan zijn voor gemeentes en andere overheidsinstellingen over gedrag, training en risico’s van honden.

En vanaf 2024 ben ik een van de vaste docenten van de bijscholing “Zware Jongens en Pittige Meiden” van Edupet – Martin Gaus Academie.
Ook behoor ik al enige tijd tot de Serious Dogs Trainers, een team van deskundigen op het gebied van Hoog Risico Honden, actief in heel Nederland en een die echt in staat is de beste begeleiding te bieden aan zowel eigenaar als hondenprofessional.
Naast het iedere zondagochtend lesgeven bij een erkende hondenschool, geef ik ook wekelijks les op de Dieren Opvang Amsterdam aan vrijwilligers en medewerkers. Beide doe ik met enorm veel plezier en overgave. Ik zeg altijd: “Ik geef niet alleen les, ik krijg zelf ook les. Les van iedere combinatie hond – eigenaar”. Daarnaast word ik soms door een andere opvang gevraagd voor een stuk begeleiding.

Daardoor en ook zeker door mijn eigen honden, twee Rottweilers waarvan een met een nogal behoorlijke rugzak, kan ik mijn passie verder vorm geven m.b.v. Haanappel Honden Coaching en Serious Dogs Trainers.

Naast dit al ben ik wedstrijdofficial bij hockey Hoofdklasse wedstrijden en mede-examinator bij Kyu-graadexamens bij de karateschool waar ik, zelf in het bezit van de Eerste Dan, ook twee keer per week intensief train. Samen met mijn vrouw & twee zoons en onze twee Rottweilers woon ik in het mooie Brabantse land en ben in het dagelijks leven interim manager.

Mijn stijl is het beste te omschrijven als open, eerlijk en direct en altijd met een gezonde dosis humor. Wederzijds vertrouwen en wederzijds respect staan bij mij heel hoog in het vaandel en zijn, wat mij betreft, de grondbeginselen van de juiste onderlinge verbinding, waarbij veiligheid en welzijn bovenaan staan.

Wil je meer weten, bezoek dan zijn Facebook-pagina, waar hij geregeld artikelen deelt en verslagen schrijft over zijn privétrainingen en begeleidingen. Of bezoek zijn website Haanappel Honden Coaching om in contact te komen met hem.