zaterdag, juli 20, 2024

Rottweiler teef Nalah

Nalah

Afbeelding 2 van 10

  Nalah:

De ruim 3,5 jaar oude Rottweiler teef Nalah is na verdrietige omstandigheden aangemeld bij onze stichting voor herplaatsing.

Samen met haar aanmelding kwam het volgende verhaal;

Wegens een relatie breuk is het voor beide eigenaren niet meer mogelijk om goed voor Nalah te zorgen. Nalah zit door deze situatie veel te veel alleen, en dit kunnen de eigenaren niet over het hart verkrijgen. Er is zeker gekeken naar andere oplossingen maar niet altijd is alles haalbaar of mogelijk. Daarom is met ontzettend veel pijn in het hart de pijnlijke beslissing genomen voor Nalah om voor haar een andere fijne plek te gaan zoeken.

Nalah wordt omschreven als een dame met karakter en een hond die actief is. Ze is graag in het bijzijn van haar eigenaren en werkt graat voor hun, het baasje schrijft dan ook: als zij je eenmaal kent en vertrouwd is het een hond met een hart van goud. Zij zal voor je door het vuur gaan. Vreemde mensen houdt ze eerste instantie op afstand, ze kijkt letterlijk de kat uit de boom en probeert de ontdekken wie jij bent en wat je verwacht van haar.

Nalah is een hond die van ver is gekomen, ze is op jonge leeftijd behoorlijk gegrepen en nadien nog 2x, dit resulteerde er in dat Nalah andere honden op afstand hield. Dit was natuurlijk geen prettige situatie voor haar eigenaren en haar zelf, daarom zijn de eigenaren hier hard mee aan de slag gegaan en met succes. Nalah moet nog wel begeleid worden als het heel spannend wordt voor haar maar het uitval gedrag etc. dat behoort tot de verleden tijd. Kan Nalah dan helemaal niet met honden overweg, zeker wel, met reuen beter dan met teven en er moet natuurlijk wel een klik wezen.

Nalah kan prima een aantal uurtjes alleen wezen, ze kan hierbij gewoon in de woonkamer blijven, ze zal niks slopen. Ook een bezoek aan de dierenarts verloopt prima, wel vindt ze het wat spannend door vervelende behandelingen in haar eerdere leven, maar ze laat zich verder wel goed behandelen en onderzoeken. Nalah is niet opgegroeid met kinderen, wel is de ervaring dat rennende, gillende en drukke kinderen haar doen focussen, daarom wordt er een leeftijdsgrens van 13 jaar en ouder gehanteerd. Of Nalah bij katten kan is onbekend.

Met Nalah zijn diverse cursussen gedaan ten noemen: puppy cursus, Basiscursus, Kom hier cursus, Cursus t.b.v. gedrag. Wel is gebleken en vastgesteld dat Nalah allergisch is voor bepaalde eiwitten in hondenvoer. Om deze reden krijgt zij op advies van de dierenarts apart voer en mag zij bijvoorbeeld alleen 100 % snacks konijn, paard en andere minder voorkomende eiwitten. Om die reden moet het huidige voer worden voortgezet; Droogvoer, Royal Canin Hypoallergenic. Daarnaast staat zij op een supplement Pro Quiet wat positief bijdraagt aan haar gedrag. Dit is tijdens de trainingen ingezet en wegens het positieve effect is er besloten hier verder mee te gaan.

Wat zoeken we voor Nalah:

Om te starten een zorgzame adoptant(-en) want Nalah heeft iemand nodig waarop zij kan vertrouwen als het spannend is dus iemand die haar steunt. Anders gaat ze met je aan de haal. Ze luistert goed maar is wel sterk.
Mensen die rekening willen houden met haar voeding, dit is echt belangrijk, Nalah krijgt anders last van volle anaalklieren en jeuk aan de poten.

Aangezien Nalah geen ervaring heeft met kinderen en van jonge kinderen wordt ze onrustig, stellen we de leeftijdsgrens op 13 jaar en ouder. We plaatsen haar niet bij een teef, bij een reu zou kunnen mits er een klik is, Met katten is onbekend.
Qua woonwensen is een woning met een tuin wel een eis, en niet midden in een druk centrum. Ze mag graag rondscharrelen in de tuin en op een balkon gaat dat niet lukken. U moet daarnaast tijd hebben om leuke dingen te ondernemen met haar. Ervaring is wel een pré.
Wij trainen de honden volgens positieve trainingsmethoden en verwachten dit ook van een nieuwe eigenaar.

Nalah woont in Goes (Zeeland)

Denkt u het baasje te zijn voor Nalah die wij zoeken dan zien we graag uw aanvraag tegemoet.

Wij werken ALTIJD met een digitale vragenlijst, telefonische screening en huisbezoeken.
Nalah wordt geplaatst onder plaatsingsovereenkomst van onze stichting, en voor Nalah bent u de stichting een herplaatsbedrag verschuldigd deze bedraagt 195 euro.

Hier vind u het aanvraagformulier

Gegevens worden pas verstrekt na de intake en het verplicht invullen van het Aanvraagformulier Houdt u er rekening mee dat de herplaatsingsprocedure uit meerdere kennismakingen bestaat en dat haar eigenaren meebeslissen in haar plaatsing.

Wij doen niet aan telefonische verkoop, het invullen van het adoptie formulier is een eis voor het starten van de herplaatsprocedure. Voor aanvullende informatie mag u natuurlijk altijd bellen, zie hiervoor onze contact gegevens.

Lees onderstaande tekst goed!

Niet alleen de aanschaf van een Rottweiler kost geld, bedenk goed dat voor een hond van deze grootte u per maand ongeveer 150 euro aan voeding kwijt bent. Daarnaast dient u rekening te houden met het betalen van hondenbelasting, de hoogte hiervan verschilt per gemeente.

Tot slot houdt rekening met dierenarts kosten zoals vaccinatie, ontwormen, behandeling tegen vlooien etc., ook hiervoor bent u ongeveer 150 euro per jaar aan kwijt.

Laat uw hond verzekeren tegen onverwachte hoge dierenarts kosten, ongevallen etc, er zijn diverse hondenverzekeringen hiervoor af te sluiten, verdiep u goed in de voorwaarden wat wel of niet verzekerd wordt. Desgewenst kunnen wij u hierover adviseren.

Het LICG heeft een Rottweiler bijsluiter gemaakt, wij moeten u hierop attent maken, wij adviseren u de bijsluiter door te lezen.
Door de link of de foto te klikken wordt de pdf-file geopend. U heeft een pdf-reader nodig om het te kunnen lezen.

rottweiler_bijsluiter
Let op: per 1 november 2021 gelden er nieuwe regels over voor de chip, het Europees paspoort voor u als nieuwe eigenaar, leest u daarvoor de informatie via deze link goed.