zaterdag, juli 20, 2024

Rottweiler reu x Case

Case

Afbeelding 6 van 6

 

De 1.5 jaar oude Rottweiler x reu Case (met herder) is bij ons aangemeld voor herplaatsing, een beslissing die lang voorruit geschoven is geweest omdat dit niet de insteek was toen zij Case als pup namen.

Met case is er eigenlijk niet zo heel veel aan de hand, in die zin er is geen sprake van ernstige gedragsproblemen, behalve de normale pubertijd perikelen 🙂
Dat honden kunnen spiegelen op hun baasjes is bekend, maar in Case zijn geval is dat de reden van herplaatsing.

Case woont samen met zijn 2 baasjes en hun kind, als het hele gezin thuis is bouwt Case mega veel spanning op, dit heeft te maken met de verschillende energieën die zijn baasjes en het kindje hebben.
Heeft 1 van de baasjes Case alleen dan is er geen vuiltje aan de lucht, toch is dit geen prettige situatie voor Case, nu gaan 1 van de eigenaren van geregeld op een andere verdieping zitten om Case tot rust te laten komen.

Case wordt omschreven als een hond die heel speels is, heel nieuwsgierig is, graag dingen wilt ontdekken of er bij willen zijn.
Hij weet van zichzelf niet dat die best wel groot is, en daarnaast zwaar (49 kilo) en is hij te sterk geworden.
Hij kan enorm enthousiast zijn en iedereen even blij gaan begroeten, zowel mens als dier.
En naast al deze leuke eigenschappen mag hij ook graag overal mee spelen.

Het baasje schrijft: aan de ene kant is een Case enorm stoere hond, die aan de andere kant nog kan schrikken voor zijn eigen schaduw.
Hij is ontzettend graag buiten, vooral als er wat te zien is (bv mensen of paarden bij de buren).
Bij de dierenarts laat Case zich goed behandelen en ook auto rijden is geen probleem.

Case is opgegroeid met een kindje van 10 jaar, wanneer het hele rustige kinderen zijn kan deze leeftijd gehanteerd worden, maar indien de kinderen druk of drukker zijn dan is het beter bij kinderen vanaf 12 jaar en ouder.
Case kan ook een aantal uurtjes alleen wezen.

Wegens overgevoeligheid en reactie op de volgende voedingsstoffen, Kip, Rund en graan mag hij dit niet meer hebben, maar er zijn hier genoeg alternatieven voor, denk hierbij aan Lam, paard, etc of vis.

Wat wordt er voor Case gezocht:

Mensen die stevig in de schoenen staat.
Huis met grote tuin, erf want vooral dat laatste is echt belangrijk voor Case omdat hij heel graag buiten mag spelen en op een balkon gaat dat niet lukken.
Geen kinderen jonger dan 10 jaar.
Katten is onbekend.
Plaatsing samen met een andere hond is mogelijk indien er een klik is.

Wij trainen de honden volgens positieve trainingsmethoden en verwachten dit ook van een nieuwe eigenaar.

Case woont in Everdingen

Denkt u het baasje te zijn voor Case die wij zoeken dan zien we graag uw aanvraag tegemoet.

Wij werken ALTIJD met een digitale vragenlijst, telefonische screening en huisbezoeken.
Case wordt geplaatst onder plaatsingsovereenkomst van onze stichting, en voor Case bent u de stichting een herplaatsbedrag verschuldigd deze bedraagt 145 euro.

Hier vind u het aanvraagformulier

Gegevens worden pas verstrekt na de intake en het verplicht invullen van het Aanvraagformulier Houdt u er rekening mee dat de herplaatsingsprocedure uit meerdere kennismakingen bestaat en dat haar eigenaren meebeslissen in haar plaatsing.

Wij doen niet aan telefonische verkoop, het invullen van het adoptie formulier is een eis voor het starten van de herplaatsprocedure. Voor aanvullende informatie mag u natuurlijk altijd bellen, zie hiervoor onze contact gegevens.

Lees onderstaande tekst goed!

Niet alleen de aanschaf van een Rottweiler kost geld, bedenk goed dat voor een hond van deze grootte u per maand ongeveer 150 euro aan voeding kwijt bent. Daarnaast dient u rekening te houden met het betalen van hondenbelasting, de hoogte hiervan verschilt per gemeente.

Tot slot houdt rekening met dierenarts kosten zoals vaccinatie, ontwormen, behandeling tegen vlooien etc., ook hiervoor bent u ongeveer 150 euro per jaar aan kwijt.

Laat uw hond verzekeren tegen onverwachte hoge dierenarts kosten, ongevallen etc, er zijn diverse hondenverzekeringen hiervoor af te sluiten, verdiep u goed in de voorwaarden wat wel of niet verzekerd wordt. Desgewenst kunnen wij u hierover adviseren.

Het LICG heeft een Rottweiler bijsluiter gemaakt, wij moeten u hierop attent maken, wij adviseren u de bijsluiter door te lezen.
Door de link of de foto te klikken wordt de pdf-file geopend. U heeft een pdf-reader nodig om het te kunnen lezen.

rottweiler_bijsluiter
Let op: per 1 november 2021 gelden er nieuwe regels over voor de chip, het Europees paspoort voor u als nieuwe eigenaar, leest u daarvoor de informatie via deze link goed.