Rottweiler teef Mara

no images were found

Betere foto’s volgen zo spoedig mogelijk.

Voor net echt net 1 jarige Rottweiler teef Mara zijn we met gepaste spoed op zoek naar een platina mand.
Mara is ongewild in het pension terecht gekomen nadat haar baasje ernstig ziek is geworden, de vooruitzichten zijn helaas zo slecht dat een terug keer niet meer mogelijk is.
In samenspraak met de familie en het pension waar zij momenteel verblijft is onze hulp gevraagd bij de herplaatsing van haar.

Mara wordt omschreven als een lieve aanhankelijke knuffelbare Rottweiler, die opgegroeid is in een gezin zonder kinderen en andere huisdieren.
Buiten is de omgang met andere honden goed, mits deze van haar gelijke grote zijn, voor kleine hondjes is zij te dominant en zal deze proberen te overrulen.
Het is dan ook onbekend of zij met een kat kan samenleven, we
denken dat het verstandig is om dit niet te doen.
De omgang met mensen is goed, ze stelt zich onderdanig soms wat onzeker op.

Voordat ze naar het pension ging is er getracht haar te laten logeren bij een familie lid met een roedel honden, dit ging met 4 van de 5 honden goed, maar helaas met het 5e kleine hondje was er geen klik.
In haar spel met mensen kent zij soms geen rem, dit heeft deels te maken met de leeftijd en anderzijds dat zij dit nog moet leren, ze heeft dan de neiging om op een gegeven moment speels te happen naar handen en voeten, maar zonder enige vorm van agressie.

Mra kent geen baknijd, maar heeft ze een speeltje dan zal ze dat niet zomaar loslaten, ook hierin kent zij geen agressie maar houdt het stevig vast, er zal met haar op dit punt getraind moeten worden op het commando los.
Ook zal ze bij een andere hond proberen het speeltje weg te jatten, om het vervolgens niet meer te laten afpakken of terug te halen door de andere hond.

Met een aantal uurtjes alleen zijn heeft Mara geen probleem, ze kan hierbij zowel in de bench of los, ze zal niks slopen.
In het gezin waar ze even gelogeerd heeft, liep ze altijd aan de riem, dit gaat dan ook uitstekend, ze reageert niet op andere honden die passeren, ook niet als deze zitten te blaffen achter een hek of raam.
Ze is wel is mee geweest naar de hondenschool, daar is zij wel los
geweest en dit ging ook prima.

Zoals aangegeven is Mara totaal niet bekend met kinderen, en
gezien haar onstuimige gedrag wordt hier een leeftijdsgrens van 12 jaar en ouder gehanteerd.
Of zij zwemt of naast de fiets kan is ook onbekend, autorijden en een bezoek aan de dierenarts verlopen allemaal zonder problemen.
Ze is verder gevaccineerd, gechipt en voorzien van een Europees paspoort, in het pension gedraagt zij zich keurig.

We zoeken voor deze onstuimige en zeker nog een puber leuke maar ook zeker sportieve mensen, Mara heeft veel energie en wilt graag werken voor je.
Een leuke cursus is zeker aan te raden.
In haar nieuwe situatie is het beter dat zij alleen komt te wonen dus zonder de aanwezigheid van andere honden en/of katten, zodat er alle tijd aan haar besteed kan worden.

Ook heeft zij in haar nieuwe huis de ruimte nodig, dus zij wordt niet geplaatst op een flat, appartement, of een woning zonder tuin.
Aanwezige kinderen dienen de leeftijd van 12 jaar te hebben
bereikt.
Denkt u dit lijkt mij een leuke uitdaging, een nog jonge hond die u nog kunt vormen, dan nodigen wij u uit tot het invullen van het
aanvraag formulier, en horen we graag wat u haar denkt te kunnen bieden.

Mara verblijft momenteel in Weert.

Niet alleen de aanschaf van een Rottweiler kost geld, bedenk goed dat voor een hond van deze grootte u per maand ongeveer 50 a 75 euro aan voeding kwijt bent.
Daarnaast dient u rekening te houden met het betalen van
hondenbelasting, de hoogte hiervan verschilt per gemeente.

Tot slot houdt rekening met dierenarts kosten zoals vaccinatie,
ontworming, behandeling tegen vlooien etc, ook hiervoor bent u
ongeveer 100 euro per jaar aan kwijt.

Laat u hond verzekeren tegen onverwachte hoge dierenarts kosten, ongevallen etc, er zijn diverse hondenverzekeringen hiervoor af te sluiten, verdiep u goed in de voorwaarden wat wel of niet verzekerd wordt.
Desgewenst kunnen wij u hierover adviseren.

Het LICG heeft een hondenbijsluiter gemaakt, wij moeten u hier op attent maken, wij adviseren u de bijsluiter door te lezen.
Door te klikken op banner wordt de PDF file geopend.
U heeft een PDF reader nodig om het te kunnen lezen.

Mara wordt geplaatst onder plaatsingsovereenkomst van onze
stichting, en een selectie en een intake maken onderdeel uit van haar herplaatsingsprocedure, lees deze a.u.b. goed door.

Voor Mara bent u de stichting een herplaats bedrag verschuldigd,
deze bedraagt 225 euro.

Gegevens worden pas verstrekt na de intake en het verplicht
invullen van het aanvraagformulier.
Houdt u er rekening mee dat de herplaatsingsprocedure uit
meerdere kennismakingen bestaat en dat haar eigenaren mee beslissen in haar plaatsing.

Voor meer informatie neem contact met ons op,
of vul meteen het aanvraagformulier in.

Wij doen niet aan telefonische verkoop, het invullen van het adoptie formulier is een eis voor het starten van de herplaatsprocedure.
Voor aanvullende informatie mag u natuurlijk altijd bellen,
zie hiervoor onze contact gegevens.