zaterdag, juli 20, 2024

Rottweiler reu Toad

Toad

Afbeelding 2 van 3

De 11 maanden oude Rottweiler reu genaamd Toad is aangemeld bij onze stichting voor herplaatsing. Een uiterst moeilijke en pijnlijke beslissing voor zijn  eigenaresse, maar de liefde en zijn welzijn staat zo hoog in  het vaandel bij zijn baasje dat ze besloten heeft hem toch te laten gaan.

Toad is als pup aangeschaft en opgegroeid in zijn huidige gezin, hij was de enigste reu in het nest samen met zijn zusjes. Toad is een jonge puber die aan het opgroeien is en de wereld aan verkennen is, waarbij natuurlijk ook puber gedrag bij hoort.

Toad is in zijn huidige gezin opgegroeid met 2 kinderen van 9 en 11 jaar, maar gebleken is dat dit geen match is. Toad loopt constant op zijn tenen en is gestrest als de kinderen thuis zijn. Wanneer de kinderen uit logeren gaan om de week dan komt Toad helemaal tot rust en wordt hij de relaxte hond die hij eigenlijk diep van binnen is. Daarom zullen Toad niet meer in een gezin met kinderen plaatsen mits deze de leeftijd van 17 jaar en ouder hebben bereikt.

De omgang met andere honden is buitengewoon goed te noemen, hij vindt alles even leuk en lief en ziet geen gevaar of kwaad in andere honden, ook niet als hij aan de riem loopt en loslopende honden komen op hem af. Uiteraard is het wel zaak van de nieuwe eigenaar hem te beschermen tegen minder leuke honden.
Ook een bezoek aan de dierenarts met een wachtkamer vol honden vindt hij prima.
Waar u wel op bedacht moet wezen zijn katten, Toad heeft in de thuissituatie een klein maatje een Jack Russel deze heeft een hekel aan katten, dus wanneer een kat zich in de tuin bevindt jaagt de Jack Russel ze weg, Toad heeft die weg jaag gedrag gekopieerd. Het is onbekend verder hoe hij zal reageren op een kat in huis die honden gewend is.

Toad kan verder een paar uurtjes alleen wezen, maar kan hierbij niet in de bench worden gehouden, hiervan raakt hij zo van streek dat hij er alles aan doet om uit te breken, uiteindelijk is er dan ook besloten hier niet verder mee te gaan en heeft hij zijn verblijf in de keuken en de woonkamer, hij zal hierbij geen meubels slopen, maar een losliggende krant of een keukenrol kan versnipperd gaan worden.

Een aantal andere punten van aandacht zijn; dat je Toad geen eten moet geven 2 uur voor vertrek met de auto, hij kan dan wagenziek worden. Aan de riem kan Toad nog wel eens trekken, en vindt die alles wat op snelheid voorbij sjeest soms nog wel eens iets om achter aan te gaan, maar ook dit gaat al beter. Laten we niet vergeten het is een opgroeiende puber.
Toad heeft totaal geen voerbaknijd of problemen met afgeven van speelgoed. Maar heeft wel een probleem met de voeding / snacks op basis van kip of waar kip in verwerkt is, maar hier zijn tegenwoordig voldoende alternatieven voor.

Wat wordt er voor Toad gezocht:

Een huis met veel binnen en buiten ruimte, op een appartement wordt hij niet gelukkig.
Mensen die het leuk vinden en de feeling hebben om deze puber verder groot te brengen.
Geen inwonende kinderen.
Met een cursus doe je Toad geen plezier maar hij is wel een hond die leergierig is en in de thuis situatie prima getraind kan worden.
Toad kan bij een andere hond geplaatst worden mits er een klik is, de voorkeur ligt bij een teefje mits dit geen klein hondje is.
Of hij met katten kan samenwonen is echt onbekend.

Toad woont in Gemert (Brabant)

Wij trainen de honden volgens positieve trainingsmethoden en verwachten dit ook van een nieuwe eigenaar.

Denkt u het baasje te zijn voor Toad die wij zoeken dan zien we graag uw aanvraag tegemoet.

Wij werken ALTIJD met een digitale vragenlijst, telefonische screening en huisbezoeken.
Toad wordt geplaatst onder plaatsingsovereenkomst van onze stichting, en voor Toad bent u de stichting een herplaatsbedrag verschuldigd deze bedraagt 245 euro.

Hier vind u het aanvraagformulier

Gegevens worden pas verstrekt na de intake en het verplicht invullen van het Aanvraagformulier Houdt u er rekening mee dat de herplaatsingsprocedure uit meerdere kennismakingen bestaat en dat zijn eigenaren meebeslissen in zijn plaatsing.

Wij doen niet aan telefonische verkoop, het invullen van het adoptie formulier is een eis voor het starten van de herplaatsprocedure. Voor aanvullende informatie mag u natuurlijk altijd bellen, zie hiervoor onze contact gegevens.

Lees onderstaande tekst goed!

Niet alleen de aanschaf van een Rottweiler kost geld, bedenk goed dat voor een hond van deze grootte u per maand ongeveer 150 euro aan voeding kwijt bent. Daarnaast dient u rekening te houden met het betalen van hondenbelasting, de hoogte hiervan verschilt per gemeente.

Tot slot houdt rekening met dierenarts kosten zoals vaccinatie, ontwormen, behandeling tegen vlooien etc., ook hiervoor bent u ongeveer 150 euro per jaar aan kwijt.

Laat uw hond verzekeren tegen onverwachte hoge dierenarts kosten, ongevallen etc, er zijn diverse hondenverzekeringen hiervoor af te sluiten, verdiep u goed in de voorwaarden wat wel of niet verzekerd wordt. Desgewenst kunnen wij u hierover adviseren.

Het LICG heeft een Rottweiler bijsluiter gemaakt, wij moeten u hierop attent maken, wij adviseren u de bijsluiter door te lezen.
Door de link of de foto te klikken wordt de pdf-file geopend. U heeft een pdf-reader nodig om het te kunnen lezen.

rottweiler_bijsluiter
Let op: per 1 november 2021 gelden er nieuwe regels over voor de chip, het Europees paspoort voor u als nieuwe eigenaar, leest u daarvoor de informatie via deze link goed.