Rottweiler reu Mike

Mike

Afbeelding 1 van 4

Mike is een Rottweiler reu van minstens 10 jaar oud. Deze jongen is bij ons terecht gekomen na het overlijden van zijn eigenaar. Samen met een Herder en Husky kwam hij vermagerd uit het huis en is hij bij ons begonnen aan zijn herstel.

Mike is een wat oudere hond, maar nog vol energie. Hij kan zich prima vermaken met speeltjes en wil dan graag dat je samen met hem een trekspelletje begint. Als je niet doorgaat, dan legt hij netjes de bal op je schoot. Een wandeling slaat hij ook zeker niet af, hij is nog kwiek genoeg om lekker mee op pad te gaan en te genieten van een uitje. Hij is niet van het contact met vreemde honden, hij kan daar wel even op reageren. We raden het niet aan om met hem naar een losloopgebied te gaan. Houd hem lekker aan de lijn, of aan een extra lange lijn. Daar geniet net zo veel van.

Mike heeft best al wat geleerd in zijn leven. De basiscommando’s zitten er goed in. Voor een voertje wil hij ook graag werken. We denken dat hij nog makkelijk nieuwe commando’s aan kan leren. Zolang dat maar op een vriendelijke manier wordt aangeleerd.

Mike lijkt aan te geven dat hij in het verleden wat hard behandeld is… daar zien we onzekerheid uit voortkomen. Als Mike te veel gepusht wordt weet hij het niet meer, raakt overprikkeld en kan dan wat hard naar voren komen. Rust is voor hem een kernwoord. Hoe rustiger zijn baas of omgeving, hoe rustiger Mike is. En dan is hij ook een lieve en aanhankelijke hond. Hij zal wat meer tijd nodig hebben om te wennen in een nieuw huis.

Dit gedrag zie je goed terug wanneer je iets van hem moet, dat hij niet wil of begrijpt. Een bezoekje aan de dierenarts is bijvoorbeeld zo’n situatie. We doen hem hier dan wel even een snuitje om, want hij kan op zo’n moment echt zijn grens aangeven.

Mike heeft dus met andere honden samengewoond, maar met de herder klikte het totaal niet. Ook dat heeft geleid tot stress en spanning. We zoeken voor Mike een huishouden zonder andere honden, waar hij rust en ontspanning kan vinden zonder zich druk te hoeven maken over een andere hond.

Omdat hij nog niet stabiel is en nog heel wat spanning meedraagt vanuit zijn vorige plek, zoeken we een huishouden zonder kinderen voor hem. We weten niet of hij bij katten kan, en zoeken ook dat liever niet op. Het is onbekend of hij alleen thuis kan zijn, in zijn vorige huishouden was zijn baas eigenlijk altijd thuis. Mogelijk moet dat dus helemaal opgebouwd worden, of moet hij in een huishouden terecht komen waar hij niet alleen hoeft te zijn.

Update: onlangs hebben we foto’s laten maken van de heupen en rug van Mike. Ons vermoeden bleek bevestigd: Mike heeft last van slijtage in zijn rug en heupen. Dit betekent dat hij op de Carporal moet blijven staan, en dat die dosering mogelijk verhoogd moet worden naarmate hij ouder wordt. Ook is het goed voor hem om rechtlijnig te bewegen: fietsen of zwemmen. Niet met de bal apporteren. We beseffen dat dit zijn plaatsingskansen niet zal verhogen, maar we hopen zo dat hij nog zijn laatste tijd mag doorbrengen in een liefdevol huishouden ipv in de kennel in de opvang

Heeft u interesse in Mike? Dan kunt u zich aanmelden via de mail. Kopieer dan de vragen die hieronder staan, en beantwoord ze uitgebreid in een mail. De mail kunt u sturen naar info@dierenopvangdewissel.nl.

– Wat zijn uw adres/contactgegevens (graag incl. postcode en telefoonnummer)?

– Hoeveel tijd zou de hond bij alleen thuis moeten zijn (bijv. in verband met werk, nu en in de toekomst)?

– Wat is uw gezinssamenstelling (echtpaar, kinderen, alleen)?

– Wat voor woning heeft u (rijtjeshuis, 2onder1kap, tuin etc)?

– Heeft u nog meer huisdieren?

– Heeft u ervaring met honden?

– Zou u met de hond op cursus gaan?

– Wat wilt u nog meer kwijt over uw situatie\positieve punten\leuke dingen voor ons om te weten over u?

We nemen alleen volledig ingevulde aanvragen in behandeling en nemen contact op met de mensen die we selecteren. Bij heel veel aanvragen zullen we niet de mails beantwoorden die niet uitgenodigd worden, houd daarvoor de site goed in de gaten. Wanneer er bij Mike staat dat hij gereserveerd is, dan zijn alle geselecteerde mensen al uitgenodigd, en weet u dat u helaas niet bij deze selectie zit.