Rottweiler reu Darco

Darco

Afbeelding 1 van 7

De opvoeding van een Rottweiler kost veel tijd en energie. Dat is precies wat de eigenaren van deze ruim 1 jarige reu Darco hebben onderschat toen ze hem als pup aanschaften. Ze hebben erg hun best gedaan om hem de juiste opvoeding te geven maar door omstandigheden zijn zij daar niet in geslaagd. Daarom zoeken ze met pijn in het hart een gouden mand voor hem waar wel de tijd is om aan de slag te gaan. Want dat is wel nodig.

Darco is dus als pup zijnde aangeschaft en kwam in een huishouden met twee kinderen terecht. Met de jongste van vier jaar kan hij lezen en schrijven. Het karakter van Darco wordt door zijn eigenaar omschreven als een lieve puber die graag op schoot kruipt als je hem de kans geeft. Het is wel een uit de kluiten gewassen reu en weegt wel 60 kilo dus is een grote Rottweiler met een dikke kop. Aan de riem kan hij erg trekken dus zijn nieuwe baasjes moeten stevig in hun schoenen staan.

Bij de dierenarts vertoont Darco wel angst. Er is nooit iets gebeurd maar hij houdt gewoon niet van dat gefriemel aan zijn lijf door vreemden.
Hij heeft wel al zijn inentingen gehad maar heeft zijn Europees paspoort opgegeten. Door zijn huidige eigenaar is er inmiddels een nieuw paspoort verkregen.

Bezoek wordt enthousiast ontvangen en hij krijgt daar graag aandacht van. Hierin moet hij nog wel worden gestuurd. Dat wordt op dit moment gedaan door hem af en toe apart te zetten. Als de baasjes weggaan zit Darco in de bench. Gezien zijn sloopgedrag op dit moment de beste oplossing. Darco kan prima alleen zijn voor een aantal uren. Doordat de man des huizes veel van huis is voor werk, komt de verzorging van Darco voornamelijk voor rekening van de vrouw. En dat is nu net het probleem. Darco laat zich door haar moeilijk sturen en gaat voornamelijk zijn eigen gang. Hij maakt er een spelletje van om dingen te pakken die niet van hem zijn en laat deze dan niet meer los. Hier zal aan moeten worden gewerkt.

De omgang met andere honden is hij niet echt gewend. Hij wil graag naar ze toe maar omdat hij nogal lomp is wordt een ontmoeting uit de weg gegaan. Katten is een no go. Daar gaat hij achteraan.
Darco is niet bang voor vuurwerk. Hier ligt wel een gevaar want als hij de kans krijgt neemt hij vuurwerk in zijn bek. Het is daarom rond deze tijd noodzaak hem aan de riem te houden.

Darco is een hond die duidelijke kaders en sturing nodig heeft, zonder harde aanpak. Als je hem kan lezen en met hem naar een goede hondenschool gaat, dan heb je een maatje die voor je door het vuur gaat.

We zoeken dan ook voor deze puber een gezin dat veel tijd in hem steekt en de verdere opvoeding voor hun rekening neemt waardoor hij uit kan groeien tot een stabiele reu. Een gezin waarvan beide bewoners veel en dagelijks werken is nadrukkelijk niet wat wij zoeken. Darco werkt graag voor de baas dus wij adviseren om met hem op een leuke cursus te gaan, waar op een positieve manier wordt beloont.
Eventueel aanwezige kinderen moeten de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt en grote honden gewend zijn.
Een huis op de begane grond is een must en daarbij moet er ook een ruime tuin aanwezig zijn. Darco wordt solo geplaatst, zonder andere huisdieren.
Als u interesse heeft voor deze mooie jonge puber dan vragen wij u het aanvraagformulier in te vullen met daarop een uitgebreide motivatie

Als u interesse heeft voor deze mooie jonge puber dan vragen wij u het aanvraagformulier in te vullen met daarop een uitgebreide motivatie.

Darco woont nog thuis en dat is in Huissen

Niet alleen de aanschaf van een Rottweiler kost geld, bedenk goed dat voor een hond van deze grootte u per maand ongeveer 100 a 150 euro aan voeding kwijt bent.
Daarnaast dient u rekening te houden met het betalen van hondenbelasting, de hoogte hiervan verschilt per gemeente.

Tot slot houdt rekening met dierenarts kosten zoals vaccinatie, ontworming, behandeling tegen vlooien etc, ook hiervoor bent u
ongeveer 150 euro per jaar aan kwijt.

Wij werken ALTIJD met een digitale vragenlijst, telefonische
screening en huisbezoeken.

Laat uw hond verzekeren tegen onverwachte hoge dierenarts kosten, ongevallen etc, er zijn diverse hondenverzekeringen hiervoor af te sluiten, verdiep u goed in de voorwaarden wat wel of niet verzekerd wordt.
Desgewenst kunnen wij u hierover adviseren.

Het LICG heeft een Rottweiler bijsluiter gemaakt, wij moeten u hier op attent maken, wij adviseren u de bijsluiter door te lezen.
Door de link of de foto te klikken wordt de PDF file in een nieuw venster geopend.
U heeft een PDF reader nodig om het te kunnen lezen.

rottweiler_bijsluiter

Let op: per 1 november 2021 gelden er nieuwe regels omtrent de chip, Europees paspoort en nieuwe eigenaar, leest u daarvoor de
informatie via deze link goed.

Darco wordt niet geplaatst onder plaatsingsovereenkomst van onze
stichting.

Voor Darco bent u de stichting een herplaatsbedrag van 325,- euro verschuldigd.

Gegevens worden pas verstrekt na de intake en het verplicht
invullen van het Aanvraagformulier
Houdt u er rekening mee dat de herplaatsingsprocedure uit
meerdere kennismakingen bestaat en dat zijn eigenaren
mee beslissen in zijn plaatsing.

Voor meer informatie neem contact met ons op,
of vul meteen het aanvraag formulier

Wij doen niet aan telefonische verkoop, het invullen van het adoptie formulier is een eis voor het starten van de herplaatsprocedure.
Voor aanvullende informatie mag u natuurlijk altijd bellen,
zie hiervoor onze contact gegevens.