Rottweiler reu Brutus

er zijn geen afbeeldingen gevonden

De bijna 7 jarige gecastreerde reu Brutus is met ontzettend veel pijn in het hart ter herplaatsing aangeboden bij onze stichting, en samen met zijn huidige eigenaresse gaan we op zoek naar een nieuwe gouden mand.

Brutus wordt omschreven door zijn baasje als een hond die superlief en heel beschermend is voor zijn eigen gezin.
Brutus is een hond die sociaal is naar andere honden zowel reuen als teven, mocht hij een andere hond tegen komen die niet vriendelijk tegen hem doet, dan staat die wel zijn mannetje om te laten zien dat hij niet gediend is van dat gedrag.
Hij zou kunnen samenwonen met een teefje vanaf middel formaat mits er een klik is, we plaatsen hem niet bij een al aanwezige reu.
Met katten heeft hij geen match.

In de huidige situatie is Brutus opgegroeid met kindjes van 3 en 5 jaar oud, en hier gaat hij dan ook uitstekend mee om.
Toch herplaatsen we Brutus niet in een nieuwe situatie waar kleine kinderen wonen, een kinderrijke buurt of waar klein kinderen over de vloer komen.
We hanteren uit veiligheid de leeftijd van 16 jaar en ouder.

Uiteraard is hier een achterliggende reden voor, zijn huidige baasje is van aan appartement verhuisd naar een eengezinswoning, met hierin ramen die doorlopen tot aan de grond.
In deze wijk wonen veel kinderen en tijdens de afwezigheid van het baasje is Brutus getreiterd door buurtkinderen door het raam.
Hierdoor is Brutus zo getriggerd geraakt dat als er nu kinderen uit de buurt of vriendjes/vriendinnetje nu niet meer hartelijk ontvangen worden door Brutus, sterker nog ze zijn niet welkom meer.
Natuurlijk heeft zijn huidige baasje hier maatregelen voor genomen, maar het is geen ideale situatie, niet voor de kindjes die er wonen, maar ook zeker niet voor Brutus.
Daarnaast ligt een ongelukje in een klein hoekje, daarom is er besloten om voor Brutus een nieuw onderkomen te zoeken waarbij hij al deze prikkels niet heeft.

Brutus is verder een hond die gewoon fijn in de omgang is, hij kan prima een aantal uren alleen zijn, sloopt niks, kan gerust in de woonkamer gelaten worden bij afwezigheid.
Een ritje mee in de auto is geen probleem voor hem, de dierenarts vindt hij niet zo gezellig, en als er vuurwerk wordt afgestoken blijft hij liever binnen.
Wel is Brutus een hond die graag mag zwemmen.
Er is nog een aandachtspuntje; het huidige baasje houdt wel wat afstand van de weg als er gewacht moet worden voor het oversteken, het voorbij razende verkeer wilt die nog wel eens najagen.

Brutus is een grote reu van bijna tegen de 60 kilo, behoorlijk sterk, en hij kan soms een eigen wil hebben als die ergens naar toe wilt, maar luistert verder goed aan de riem.
Hij is volledig gezond, voorzien van een chip met Paspoort.

Voor Brutus zoeken wij mensen zonder kinderen, qua woonruimte worden er geen hoge eisen gesteld zolang de hond maar geen trappen hoef te lopen.
Uiteraard is Brutus wel een hond die beweging nodig heeft.
Enige ervaring met een groot ras is wel een pré.
U woont niet in een omgeving waar Brutus continue aan prikkels van kinderen wordt bloot gesteld.

Aan Brutus zijn geen adoptie kosten verbonden, maar we selecteren we op een goede plek.
Brutus verblijft in Beverwijk

Niet alleen de aanschaf van een Rottweiler kost geld, bedenk goed dat voor een hond van deze grootte u per maand ongeveer 50 a 75 euro aan voeding kwijt bent.
Daarnaast dient u rekening te houden met het betalen van
hondenbelasting, de hoogte hiervan verschilt per gemeente.

Tot slot houdt rekening met dierenarts kosten zoals vaccinatie,
ontworming, behandeling tegen vlooien etc, ook hiervoor bent u
ongeveer 100 euro per jaar aan kwijt.

Wij werken ALTIJD met een digitale vragenlijst, telefonische
screening en huisbezoeken.

Laat uw hond verzekeren tegen onverwachte hoge dierenarts kosten, ongevallen etc, er zijn diverse hondenverzekeringen hiervoor af te sluiten, verdiep u goed in de voorwaarden wat wel of niet verzekerd wordt.
Desgewenst kunnen wij u hierover adviseren.

Het LICG heeft een Rottweiler bijsluiter gemaakt, wij moeten u hier op attent maken, wij adviseren u de bijsluiter door te lezen.
Door de link of de foto te klikken wordt de PDF file in een nieuw venster geopend.
U heeft een PDF reader nodig om het te kunnen lezen.

rottweiler_bijsluiter

Let op: per 1 november 2021 gelden er nieuwe regels omtrent de chip, Europees paspoort en nieuwe eigenaar, leest u daarvoor de
informatie via deze link goed.

Voor Brutus bent u de stichting geen herplaatsbedrag verschuldigd.

Gegevens worden pas verstrekt na de intake en het verplicht
invullen van het Aanvraagformulier
Houdt u er rekening mee dat de herplaatsingsprocedure uit
meerdere kennismakingen bestaat en dat zijn eigenaren
mee beslissen in zijn plaatsing.

Voor meer informatie neem contact met ons op,
of vul meteen het aanvraag formulier

Wij doen niet aan telefonische verkoop, het invullen van het adoptie formulier is een eis voor het starten van de herplaatsprocedure.
Voor aanvullende informatie mag u natuurlijk altijd bellen,
zie hiervoor onze contact gegevens.